Waardevolle herinneringen koesteren

Waar een persoonlijk afscheid ontzettend belangrijk is voor het rouwproces, is een mooie plek om samen te komen goud waard voor de herinnering. Buitenplaats Zevenhutten biedt nabestaanden ook een troostrijke plek die helpt te verwerken en los te laten. We staan graag voor je klaar om de herinnering aan een dierbare en geliefde persoon voort te laten leven in verbinding met de natuur.

Familie-/herinneringsbomen

Met een familie-/herinneringsboom op Buitenplaats Zevenhutten creëer je een familieplek waar je elkaar vindt voor herinnering en tegelijkertijd kunt genieten van natuur en recreatie. Met respect voor de cultuurhistorische achtergrond van het voormalige boerenerf, krijgen familie-/herinneringsbomen een plaats langs het karrenspoor naar de buitenplaats. Bomen die door nabestaanden symbolisch ‘geadopteerd’ en geplant worden, en waaronder as verstrooid kan worden. Zo ontstaat een eigen plekje waar je na het overlijden van dierbare familieleden verhalen kunt delen en nieuwe verhalen kunt maken. Tijdens een picknick-gedenkdag met familieleden bijvoorbeeld, welke we in de toekomst drie jaar op rij voor je organiseren. Of op elke laatste zondag van de maand (van april t/m september) in een kleinere setting met een kop koffie in ‘Het Natuuratelier’. ‘Het natuuratelier en terras is naast deze momenten op verzoek door families te reserveren om te genieten van een heerlijke lunch (minimaal 4 personen), om dierbare herinneringen te koesteren, – ‘het mooie te bewaren’. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor het ‘In Memoriam Concert’ dat we jaarlijks organiseren. Met deze aanschaf dragen families bij aan het Brabants Landschap om het mooie gebied Zevenhutten in stand te houden.

 

Neem contact op voor meer informatie.

Gedenk-/stapsteen

Een eigen plek voor afscheid en herinnering in de buurt, en in de natuur. De stapsteen in de groene buitenruimte van Buitenplaats Zevenhutten is een bijzonder gedenkteken om herinneringen aan dierbaren te koesteren. Aan de rand van het weideveld van de buitenplaats –  intiem buiten de toegangspaden naar het gebouw – bieden de natuurstenen staptegels een tastbare plek voor gedenken. Door de aankoop van een stapsteen ontvang je nu of in de toekomst een gegraveerde gedenk-/stapsteen voor de overledene en eventuele partner op Buitenplaats Zevenhutten, waaronder de as verstrooid mag worden. Op de stapsteen mag een woord, een uitspraak of iets wat persoonlijk iets  zegt over de dierbare gegraveerd worden. Als Vriend van Buitenplaats Zevenhutten ontvang je verder een uitnodiging voor het ‘In Memoriam Concert’ dat we jaarlijks organiseren. Met deze aanschaf dragen families bij aan het Brabants Landschap om het mooie gebied Zevenhutten in stand te houden.

 

Maak een afspraak om de gedenk-/stapstenen te bekijken.

 

Gedenkdag met familie en dierbaren

De verschillende ruimten van de buitenplaats kunnen op zondagen gehuurd worden voor een familiedag in een huiselijke sfeer. De ‘huiskamers’ en het Natuuratelier staan dan ter beschikking aan nabestaanden voor een informeel samenzijn, bijvoorbeeld om de sterf- of verjaardag van een dierbare te gedenken. Ook catering behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Liever buiten of met een groter gezelschap samenkomen om een dierbare in gedachten levend te houden? In de binnentuin die aan de grote ontmoetingsruimte van de buitenplaats is gelegen, kun je samen genieten van een smaakvolle lunch of verrassende picknick. Een waardevolle plek waar je een moment van bezinning kunt vinden, of kunt samenkomen om verhalen te delen. En in de omringende natuur is elk seizoen iets bijzonders te beleven.

 

We staan graag open voor ideeën voor een samenzijn met familie ter nagedachtenis van een dierbare. Neem gerust contact op via info@zevenhutten.nl om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Goed geregeld voor de toekomst

Veel mensen hebben hun uitvaart verzekerd om hen nabestaanden straks te ontzorgen. Met ‘Goed geregeld voor de toekomst’ maken we het mogelijk te kiezen voor een persoonlijk afscheid en een crematie op Buitenplaats Zevenhutten, ook wanneer je een Dela/Yarden/Monuta of naturaverzekering hebt. Je kunt vanuit je verzekering dan gebruikmaken van de diensten van Buitenplaats Zevenhutten. Als Vriend van Buitenplaats Zevenhutten ontvang je verder een uitnodiging voor het ‘In Memoriam Concert’ dat we jaarlijks organiseren. Met deze aanschaf dragen families bij aan het Brabants Landschap om het mooie gebied Zevenhutten in stand te houden.

 

Nu al regelen voor later? In een persoonlijk gesprek lichten we je graag toe hoe het in zijn werk gaat. Neem contact op voor een afspraak.

Een bijdrage voor later: 'Herinnering'

Kleinschalig, waardevol en persoonlijk. Om in de toekomst gebruik te maken van diensten gerelateerd aan afscheid of herinnering op Buitenplaats Zevenhutten, bieden we ook een ‘stukje’ verzekering in de vorm van het arrangement ‘Herinnering’. Hiermee lever je nu een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van natuur, afscheid en herinnering op de buitenplaats. In de toekomst ontzorg je nabestaanden door je keuze voor Buitenplaats Zevenhutten nu al vast te leggen; een deel van de kosten is dan direct afgedekt.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.