Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De massaliteit en onpersoonlijkheid van de meeste crematoria doen daar vaak weinig recht aan. Kleinschalig crematorium De Hoenderberg doet het anders. We bieden een omgeving waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en respect, waar tijdsdruk geen rol speelt. Het gebruik van de Buitenplaats is alleen mogelijk wanneer Schrijen afscheid en herinnering de gehele uitvaart verzorgt. Het crematorium van Buitenplaats Zevenhutten is voor alle inwoners van de regio toegankelijk; ongeacht of en waar je verzekerd bent.

“Belangrijkste is dat mensen zich vrij en vertrouwd voelen om de ruimten te gebruiken zoals dat past bij het afscheid dat zij voor ogen hebben.”

Kleinschalig crematorium

We vinden het belangrijk dat ieder op zijn eigen wijze afscheid kan nemen. Met respect voor de wensen en het leven van de overledene. Dat betekent tijd nemen voor persoonlijke verhalen en wensen. Voor elke uitvaart reserveren we een halve dag, zodat je geen tijdsdruk voelt en de ruimte krijgt om zelf invulling te geven aan het afscheid. Mensen voelen zich hier meer dan welkom en vinden hier rust en vertrouwen. Dat is in alles voelbaar. In het gebouw. In de inrichting. En in ons team, dat open en met oprechte aandacht voor je klaar staat.

 

In het gebouw zelf is geen statische aula, maar een lichte en sfeervolle ruimte die volledig naar eigen wens ingericht kan worden. Dat kan een traditionele opstelling zijn, maar evengoed kun je voor een informelere setting kiezen. Er zijn warme familiekamers, waar de directe familie kan samenkomen vóór het afscheid of zich erna kan terugtrekken. Ook is er een buitenterras. Als het weer het toelaat kan ook daar een uitvaart of afscheidsdienst georganiseerd worden.

 

Lees meer over het crematorium >

Een plek voor herinnering

Na afscheid nemen volgt loslaten. En dat is voor nabestaanden misschien nog wel lastiger dan het afscheid zelf. Als de hectiek in aanloop naar de uitvaart voorbij is, ben je ineens overgeleverd aan jezelf. Aan je gedachten. Aan het gemis. Waar de begraafplaats van oudsher altijd een troostrijke plek is geweest als tastbare herinnering aan een dierbare, is de behoefte aan zo’n plek voor herinnering na een crematie niet minder groot. Daarom vind je op Buitenplaats Zevenhutten ook alle ruimte om herinneringen aan dierbaren levend houden:

 

• Staptegels

• Herinneringsbomen

• Herinneringsdag

• Familiepicknick of -lunch

• Andere gedenkmogelijkheden in overleg

 

Alles ontdekken over de herinneringsmogelijkheden op Buitenplaats Zevenhutten? Lees dan hier meer >

Ik heb een uitvaartverzekering, en dan?

Of je nu wel of niet een uitvaartverzekering hebt afgesloten, iedereen kan terecht op Buitenplaats Zevenhutten. Dela, Yarden, Monuta, Ardanta of bij welke andere verzekeringsmaatschappij je ook verzekerd bent, je hebt altijd de vrijheid om zelf de uitvaartonderneming te kiezen die de uitvaart gaat verzorgen. Dit betekent niet automatisch dat je duurder uit bent. Wil je gebruikmaken van de mogelijkheden op Buitenplaats Zevenhutten? Neem voor meer informatie contact met ons op. We lichten graag toe hoe het in zijn werk gaat en hoe we de financiële zaken met de verzekeraar afhandelen. Om de plek kleinschalig en persoonlijk te houden, kunnen er op dit moment alleen crematies plaatsvinden via uitvaartonderneming Schrijen afscheid en herinnering. Zo kunnen we iedereen écht de tijd geven voor een goed afscheid.

 

Let wel op: wil je zelf bepalen wie de uitvaart verzorgt, bel dan bij overlijden de uitvaartonderneming van je keuze en NIET je verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat de verzekeraar toch beslist door wie en waar de uitvaart verzorgd wordt.

Nu al regelen voor later

Begraven of cremeren? Wensen rondom de afscheidsdienst? Op welke plek? En met welke muziek? Om nabestaanden na het overlijden niet met al die keuzes op te schepen of juist om voor die tijd samen keuzes te maken, kun je een persoonlijk uitvaartcodicil opstellen.

 

Steeds meer mensen leggen hun specifieke wensen rondom het eigen afscheid nu al vast. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om nabestaanden te ontzorgen en te voorkomen dat zij niet weten wat gedachten over het afscheid zijn. Om je wensen met betrekking tot begraven of cremeren en andere zaken rondom het afscheid vast te leggen, kun je geheel vrijblijvend en kosteloos en afspraak met ons maken.

De loopkoets is te gebruiken i.p.v. een rouwauto. U kunt met de loopkoets gezamenlijk naar de locatie lopen voor de afscheidsdienst en/of naar de laatste rustplaats. De loopkoets verhuren wij ook aan collega uitvaartondernemingen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Piet Schrijen | Buitenplaats Zevenhutten