Het natuuratelier en terras zijn geopend, tijdens geplande evenementen zoals deze in de agenda op onze website en social media pagina's worden vermeld. Om het leven te vieren of herinneringen op te halen met je familie, kun je middels een reservering genieten van een lunch of high-tea.

Natuuratelier en buitenterras

Het Natuuratelier is een plek waar iedereen welkom is voor een drankje, iets lekkers of een heerlijke lunch tijdens geplande openingsdagen waarin wij activiteiten organiseren. Rondom Buitenplaats Zevenhutten liggen prachtige wandel- en fietspaden, waar je kunt genieten van het natuurgebied Zevenhutten. Benieuwd naar alle mogelijke routes? Ook die hebben we voor je klaarleggen!

 

In natuurgebied Zevenhutten ligt het natuuratelier en buitenterras van Buitenplaats Zevenhutten verscholen. Een plek om herinneringen en verhalen te delen, om tot bezinning te komen en te mogen stilstaan. En een heerlijke plek om na een enerverende wandeling in het bos of een fietstocht door de omgeving even bij te tanken.

 

Op de Buitenplaats worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd. Heb je zelf een goed idee om iets te organiseren op de Buitenplaats of wil je aanhaken bij suggesties die er al zijn gedaan? Een schildercursus of workshop mindfullness bijvoorbeeld? Met een fotoclubje, eropuit of een bijzondere wandeling? Een huiskamerconcert of natuurkoken? Laat het ons dan vooral weten, dan kunnen we kijken wat we wellicht samen kunnen organiseren.

“Ontdek het gebied ook eens tijdens het ochtendgloren”

Wandelen en fietsen in het natuurgebied

Buitenplaats Zevenhutten vormt het vertrekpunt van diverse wandel- en fietsroutes door een verrassend natuurgebied dat gekenmerkt wordt door bos, akkers, houtsingels, bloemenweiden en poeltjes. Op de Buitenplaats zijn verschillende routes gratis verkrijgbaar. Leuk voor oud én jong.

 

Het reliëf in het gebied dat gevormd werd in de laatste ijstijd, vormt nu een dankbare plek voor de das: hij kan er een prachtig onderkomen graven en vindt op de houtwallen, singels en kleine akkers een uitstekende woon- en leefomgeving. En ook vossen en reeën, kleine marterachtigen, diverse knaagdieren en kenmerkende vogels voelen zich uitstekend thuis in het afwisselende gebied rondom de buitenplaats. Als je goed oplet, valt er altijd wat te zien.

Martijn Fliervoet | Brabants Landschap

Brabants Landschap

In het Natuuratelier is een informatiepunt van Brabants Landschap, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van de das. Ook is daar informatie verkrijgbaar over de natuur in de omgeving van Zevenhutten. Als eigenaar van natuurgebied Zevenhutten zet Brabants Landschap zich in om het afwisselende landschap voor de toekomst veilig te stellen.

 

“In het natuurgebied kun je een stukje bezinning krijgen in een prachtige omgeving. De natuur in Zevenhutten is eigenlijk het hele jaar door mooi. In de herfst en de winter als het blad van de bomen is, kun je duidelijk zien waar de Maas zijn invloed heeft gehad. In het voorjaar en de zomer is het natuurgebied op zijn mooist. Vooral in het vroege voorjaar als de meidoorn staat te bloeien, is het gewoon prachtig om hier te zijn.” Martijn Fliervoet, Brabants Landschap

 

 

NIEUWS - De dierlijke bewoners van de buitenplaats

Het gaat weer goed met de das in het gebied. De dassenpopulatie laat de laatste jaren een aanzienlijke stijging zien. De schuwe das leeft een verborgen leven en is vooral ’s nachts actief. Zijn sporen zijn voor de oplettende natuurliefhebber wél overal te ontdekken, zoals ‘wissels’ (door dieren uitgesleten paden), mestputjes, vraat- en graafsporen en haren aan prikkeldraad.

 

Maar er leeft meer dicht bij huis. Jonge dieren die in het vroege voorjaar geboren worden, vogels die massaal over het weidse landschap trekken, insecten die op een mooie dag profiteren van het zonnetje en nachtbrakers die zich overdag schuilhouden om na het vallen van de avond tot leven te komen.

 

Ontdek meer en download het artikel of vraag het complete magazine aan >