Crematorium en plek voor herinnering

Buitenplaats Zevenhutten is een initiatief van Schrijen afscheid en herinnering. Een uniek project in samenwerking met onder andere Brabants Landschap. Het idee voor de Buitenplaats is begonnen als een kleinschalig crematorium. Een plek waar mensen de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo ontstond kleinschalig crematorium De Hoenderberg. Een sfeervol gebouw waar je in alles de verbinding met de natuur voelt. Waar nabestaanden zich vrij en vertrouwd kunnen voelen en de ruimtes kunnen gebruiken zoals dat past bij het afscheid dat zij voor ogen hebben.

 

Maar Buitenplaats Zevenhutten is veel meer dan dat. Het is ook een plek waar je terugkomt voor herinnering. Alleen in alle rust van de natuurlijke omgeving. Of samen met familie of vrienden om samen herinneringen te delen.

Ruimte voor natuur en recreatie

Rondom de buitenplaats ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied. Op het terras van de buitenplaats geniet je van vergezichten op de landelijke omgeving. En op georganiseerde evenementen dagen is er een smaakvolle kaart voor een ontbijt, lunch of borrel in de buitenlucht. In het Natuuratelier kun je dan ook neerstrijken voor een kop koffie. De deur van het natuuratelier, staat open voor jouw verhalen.

 

Het Natuuratelier en terras vormen het vertrekpunt van mooie fiets- en wandelroutes door het natuurgebied dat gekenmerkt wordt door bos, akkers, houtsingels, bloemenweiden en poeltjes. In het natuuratelier is tevens een informatiepunt van Brabants Landschap. Op en rondom de buitenplaats is ook voor kinderen van alles te beleven.

 

Daarnaast worden er allerlei van activiteiten georganiseerd voor en door inwoners van de regio.

Ontdek meer in onze folder!

Wil je meer te weten komen over onze prachtige buitenplaats en alles wat we te bieden hebben? Download dan onze folder! Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om ons beter te leren kennen en te ontdekken wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan Buitenplaats Zevenhutten.

 

Laat je inspireren voor jouw familie moment met behulp van onze folder. De folder is ook gedrukt en handzaam aanwezig op onze locaties.

Rob Poel | Ambassadeur Buitenplaats Zevenhutten

Zevenhutten dankt zijn naam aan…

Zevenhutten was vroeger een buurtschap van zeven keuterboerderijtjes. Vanaf circa 1850 werd het vroegere heidegebied ontgonnen. Akkers, weiden en eikenhakhoutbosjes verschenen. In de eerste helft van de 20e eeuw is veel eikenhakhout verdwenen, maar je kunt er nog hakhoutstobben vinden die meer dan 150 jaar oud zijn. Eind 19e eeuw werd natuurgebied Zevenhutten voor het eerst officieel onder die naam vermeld.

 

Bepalend voor het gebied zijn hoogteverschillen tot wel 2,5 meter: hoger gelegen oever- wallen en lager gelegen geulen van Maasbeddingen die in de laatste ijstijd werden gevormd.

Daar waar natuur, recreatie en herinnering samenkomen