Samen met inwoners van de regio hopen we Buitenplaats Zevenhutten te maken tot een unieke plek om elkaar te ontmoeten. Een plek voor verbinding, waar verhalen en herinneringen gedeeld worden.

Eerlijk is het mooist

“Het is voor nabestaanden vaak lastig een passende foto en tekst te vinden voor de rouwbrief en het herinneringskaartje. Het mooiste is een tekst die puur is. Als het maar eerlijk is, zeg ik altijd. Dat is het mooist en raakt het meest. Was iemand hartstikke koppig of eigenwijs? Zet dat vooral op het kaartje. Puur en oprecht is altijd het mooist.”

 

Hans Basten van Schrijen afscheid en herinnering over zijn werk als grafisch vormgever. Lees meer >

Toen en nu

Iets wat voor de één een simpel voorwerp is, kan voor de ander van onschatbare waarde zijn omdat het kostbare herinneringen oproept. Het is bijzonder hoe we gevoelens projecteren op spullen van overleden dierbaren.

 

Een antiek theeservies van een overleden tante. Vaders favoriete stropdas. Een handgeschreven recept van oma dat jaren na haar overlijden per toeval achter de kachel vandaan komt. Vaak zijn het items die heel gemakkelijk te vervangen zijn, en toch een speciale herinnering oproepen. Zoals de onvergetelijke weekendjes aan zee of die gezellige momenten rondom de keukentafel met het hele gezin.

 

Download het artikel Toen en nu >

Onvergetelijk

De zussen Anny en Rietje Huberts verloren op 20 februari 2019 hun geliefde moeder Dina. Openhartig delen ze hun verhaal over haar laatste dagen, de band die zij hadden met hun ‘moeke’, het afscheid op Buitenplaats Zevenhutten en de manier waarop uitvaartleidster Gerry Schers bijdroeg aan een prachtige herinnering. Hoe een mooi afscheid een prachtige herinnering werd.

 

Download het hele verhaal >

De laatste zorg delen

Een goede laatste verzorging draagt bij aan een waardig afscheid en kan belangrijk zijn voor het rouwproces  van nabestaanden.

 

Henk Ermers en Gerie Croonen van Zorgcentra Pantein over “Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en samen de zorg rondom opbaren optimaliseren” tijdens de Dag van de Verzorgende op Buitenplaats Zevenhutten.

 

Download het artikel >

Wat hier leeft

In het in het afwisselende gebied van Zevenhutten voelen uiteenlopende diersoorten zich uitstekend thuis. Het bos biedt beschutting, de akkers en weilanden leveren voedsel.

 

• Vossen, dassen en reeën

• Kleine marterachtigen

• Knaagdieren

• Kenmerkende vogels zoals de groene specht, de kwartel, de kerkuil, de nachtegaal, de braamsluiper, de grasmus en de geelgors

• De oorspronkelijke dierlijke bewoners van het boerenerf: een zwaluwenkolonie, vleermuizen, uilen en de huismus

 

Lees het artikel >