Uitvaartwensen vastleggen in het wensencodicil
Geplaatst: 8 april

< Terug naar overzicht

Wanneer mensen bij Buitenplaats Zevenhutten
een uitvaart bijwonen, horen we vaak:
Zo wil ik het ook of zo wil ik het niet.

 

Durf je je eigen uitvaart te bespreken met je partner of je kinderen? Praten over je persoonlijke afscheid is voor veel mensen lastig. Of laat je het over aan je familie hoe zij je uitvaart gaan verzorgen?

 

Het is een heftige en emotionele tijd wanneer je dierbare overlijdt. Ook een moeilijk combinatie om een uitvaart te regelen en je eigen emoties er ook te laten zijn.

 

Wie sturen we een rouwbrief, heb ik alle adressen, foto’s zoeken, speeches schrijven…..én ook nog mensen die bij je thuis komen om je te condoleren. Daarvoor wil je ook tijd vrijmaken. Je verhaal vertellen en te kunnen delen is ook belangrijk in deze momenten. Je wordt geleefd en veel dingen die er toe doen gaan aan je voorbij.

 

Om in deze moeilijke tijd te voor nabestaanden veel zorg en onrust wegnemen, zou je wensen kenbaar kunnen maken in een uitvaartcodicil. In ons zogenoemde wensencodicil wordt je meegenomen in wat voor een mogelijkheden er zijn en je keuzes op te schrijven.

 

Je ontzorgt hiermee je familie en het kan je veel rust geven om een onvergetelijk afscheid te maken, met mooie herinneringen om het gemis te kunnen dragen.