Tijdens WereldLichtjesDag op zondag 8 december organiseren wij verschillende activiteiten.
Kijk hieronder voor alle informatie over deze activiteiten.

 

 

Gertie Mooren


Gertie Mooren, bekend van Jongerengroep Mijn Masker Af, geeft op zondag 8 december om 15.00 uur in Buitenplaats Zevenhutten in Cuijk een presentatie over wat er allemaal kan spelen wanneer kinderen en jongeren (en hun gezin) een groot verlies meemaken. De presentatie doet zij samen met een aantal jongeren van Stichting Mijn Masker Af én met kinderen die hun verhaal deden in het nieuwe boek ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet…’
Deze kinderen en jongeren zetten hun maskers af en laten zien hoe zij zich voelden toen zij moesten leren omgaan met een groot verlies. Zij vertellen over de volgende thema’s: masker op, masker af, nieuwe levensfasen, angst om meer te verliezen, gevoelens, thuis, school, vrienden, omgeving etc.

De presentatie zal voor (h)erkenning zorgen en geeft inzicht in hoe we (anders) met kinderen met een verlies om kunnen gaan.

Na afloop staan zij open voor vragen en is ook het nieuw duoboek te koop.
www.gertiemooren.nl

 

 

Wandelzin
De natuur ontspant en oordeelt niet. Want als je loopt, dan kom je ook mentaal makkelijk in beweging. Je kunt vrijer praten, dan dat je tegenover elkaar zit. Wandelen in de natuur geeft rust en het wordt ervaren als een heilzaam effect.
De wandeling staat in het teken van rust en bezinning. Deze onderwerpen passen goed bij het nieuwe seizoen, dat komen gaat; de winter.
Hoe doen we dat? We beginnen met een oefening. We gaan op zoek naar symbolen in de natuur, die goed bij je passen.

Wandel mee met Shirley Leijten (http://www.ikbeninbeweging.nu) en Marieke van de Boogaart (http://www.vrijdagwandelcoaching.nl). Om 15.00 uur start de wandeling, maar het zou fijn zijn als je om 14.30 uur samen even tijd neemt om met elkaar kennis te maken onder het genot van een warme kop thee, koffie of een romige latte. Het aantal mensen wat mee kan wandelen is beperkt, dus geef je op via onze website.

 

Stampottenbuffet
Van 17.30 uur tot 18.30 uur kunt u genieten van een heerlijk stamppotbuffet met een spectaculaire en verrassende licht/led-show. Kosten hiervoor zijn €10,00 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.
https://www.animare.eu/nl/categorie-overzicht/led-show

 

Fotowand
Achter elke foto schuilt een bijzonder verhaal, dat maakt die ene foto zo bijzonder. Ieder verhaal mag er zijn. Je verhaal te mogen delen, je verhaal kwijt te kunnen en om verhalen van mensen die je dierbaar zijn in ere te houden.
Neem deze bijzondere foto mee en schrijf je verhaal thuis, of bij de buitenplaats. Het verhaal mag ook anoniem in een envelop bij de foto blijven. Maar als je wil mag je je verhaal delen met onze medewerker(ster) die je ook zal begeleiden om de foto op te hangen op onze fotowand. De fotowand blijft gedurende de maand december bij de Buitenplaats. De hele maand december van 10.00 uur tot 15.00 uur mag je een foto met een bijzonder verhaal komen brengen en bieden wij je de gelegenheid om een kaarsje aan te steken onder het genot van die warme kop chocomelk met slagroom.
Eén bijzonder verhaal willen wij graag eren en bewaren en onvergetelijk maken. Hoe, daarvoor nodigen wij je graag uit om langs te komen.
* De foto mag je na december uiteraard weer terug hebben.

 

Herinneringsboom

Deel ook jouw mooiste momenten in de herinneringsboom die buiten komt te staan. Voorgaande jaren konden de mensen rond de feestdagen gedachten delen in de herinneringsboom van Schrijen. Deze traditie willen bij de Buitenplaats voort zetten. In de maand december zal de boom blijven staan en kunnen er kaartjes met gedachten of wensen in de boom worden gehangen. Er staat een heerlijke warme kop chocomelk met slagroom voor je klaar in de hele maand december van 10.00 uur tot 15.00 uur.

De meest bijzondere gedachten of wensen worden beloont met een persoonlijke fotoshoot en een exclusieve quality time lunch voor 2 personen in het veldcafé van Buitenplaats Zevenhutten. Om het mooie te bewaren en het blijvend te kunnen omarmen.