In de afgelopen weken maakten wij een aantal video podcasts waarin we gesprekken voeren met mensen uit onze regio, over onderwerpen die ons allemaal raken: afscheid nemen, de uitvaart, de uitvaartverzekering en de erfenis. Robert Hermens, bekend van het magazine InZaken in de regio Land van Cuijk, gaat op een luchtige en toegankelijke manier in gesprek over persoonlijke ervaringen en stelt vragen op zoek naar antwoorden en inzichten. Bekijk de podcasts, die je prikkelen om ook eens over deze onderwerpen na te denken!

In gesprek met Randy van Tienen

 

Randy van Tienen, eigenaar van NICI koffie, verzorgd op vele locaties een heerlijk kopje koffie aan bedrijven in deze regio. Met 38 jaar rekenen we Randy zeker nog tot de jonge generatie. Hoe kijkt hij als eigenaar van een mooi bedrijf en vader tegen deze onderwerpen aan? Is zijn koffietafel al tot in de puntjes voorbereid en vastgelegd in een wensencodicil?

 

Benieuwd naar zijn antwoorden op de meest gestelde vragen over de dood en het vieren van een afscheid? Geen vragen die je elkaar zomaar stelt in de koffiepauze. In de video podcast gaat Randy in gesprek met Robert om zijn kijk hierop te delen en jou mogelijk te inspireren ook na te denken over deze onderwerpen bij leven.

 

In gesprek bij Buitenplaats Zevenhutten

Hoe denkt Jacqueline Rutten - van Ast, trouwambtenaar over de afscheidsceremonie?

 

Jacqueline Rutten – van Ast, trouwambtenaar ook wel in de volksmond ‘BABS’genoemd in de gemeente Land van Cuijk. Ook is zij actief lid van het opiniecafé en heeft een grote liefde voor het toneel. In haar rol als trouwambtenaar neemt zij koppels ‘aan de hand’ om een grote dag in het leven te vieren, met mooie woorden.

 

Welke voorbereidingen heeft zij al getroffen en hoe bespreekt zij met haar naasten een niet zo makkelijk bespreekbaar onderwerp “afscheid nemen”. Wat denkt zij nodig te hebben voor het regelen van een mooi afscheid?

 

In gesprek in de bibliotheek in de Schouwburg te Cuijk

Geert Spikmans "Het is niet mijn afscheid maar het afscheid van mijn nabestaanden"

 

Geert Spikmans, docent aardrijkskunde en geschiedenis in Gennep, stak letterlijk de Oeffeltse brug over om in het gesprek met Robert een brug te slaan tussen tussen persoonlijke wensen en die van je nabestaanden.

 

Regel je enkel de praktische zaken en groeit een verzekering altijd mee met jouw wensen? Geert hecht veel waarde aan de (financiële) praktische zaken rondom het afscheid. Maar zijn eigen afscheidsfeestje mag vormgegeven worden door zijn nabestaanden. ’t is ten slotte hen afscheid.

 

Hoe is dat voor jou? Wil jij invloed uitoefenen op hoe jou afscheid vorm krijgt door bijvoorbeeld het wensencodicil in te vullen of heb jij net als Geert het volste vertrouwen in jouw nabestaanden.

 

In gesprek bij de Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep

Op de koffie gesprek - samen persoonlijke verhalen delen

Bekijk het “op de koffie gesprek” met Randy van Tienen, Jacqueline Rutten – van Ast en Geert Spikmans onder leiding van Robert Hermens. Een gesprek over onderwerpen die niet alledaags zijn, maar ons allemaal zullen aanraken ergens in ons leven. Welke openstaande vragen komen er op tafel te liggen. Met dank aan Grand Cafe de Douairière in Boxmeer.

 

 

Bianca Schrijen geeft antwoord op veelgestelde vragen

Wat weten we allemaal al, door een persoonlijke ervaring, omdat we het gesprek aan zijn gegaan of omdat we ons zelf al eens hebben verdiept in het onderwerp. Klopt deze informatie wel?… Zijn er veranderingen door ontwikkeling en weten we waar we terecht kunnen bij reizende vragen? Wie bellen we eerst wanneer we te maken krijgen met een overlijden. En wat als emoties de overhand nemen en we beslissingen moeten nemen waarop we helemaal niet voorbereid zijn en die ook nog eens met (onverwachte) financiën te maken hebben.

 

Heb jij een openstaande vraag of wens je te reageren. Wij zijn er voor jou om antwoord te geven, neem gerust contact met ons op.

 

 

Daar waar natuur, recreatie en herinnering samenkomen