Steeds vaker krijgen wij de vraag of je zelf kunt kiezen waar je een begrafenis of crematie regelt, als je verzekerd bent. Het antwoord is simpel: ja, zeker! Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je kunnen kiezen uit twee opties: een kapitaalverzekering of een naturaverzekering. Wanneer je een kapitaalverzekering hebt, krijg je na overlijden een bedrag uitgekeerd. Je kunt vervolgens zelf kiezen welke uitvaartonderneming je de uitvaart laat regelen.

 

Natura-uitvaartverzekering

Bij een naturaverzekering werkt het iets anders. Zoals de naam al zegt keert deze verzekering geen geld uit, maar een pakket van diensten. Het pakket van diensten is vastgelegd in de gekozen verzekering. Het gaat dan meestal om een basispakket waarin de verzorging, de kist, de opbaring, het rouwvervoer e.d. zijn geregeld. Wil je meer of andere zaken regelt hebben, dan zijn daar wel meerkosten aan verbonden natuurlijk. Ook bij de naturaverzekering kun je zelf kiezen welke uitvaartonderneming het afscheid regelt. Wie de ‘diensten’ uitvoert, is aan de nabestaanden of de verzekerde namelijk. Kies je voor een eigen uitvaartonderneming, dan keert de natura-uitvaartverzekeraar een bedrag uit in overeenstemming met de diensten.

 

Uitvaart en crematie bij Buitenplaats Zevenhutten
Of je nu wel of niet een uitvaartverzekering hebt afgesloten, iedereen kan terecht op Buitenplaats Zevenhutten. Dela, Yarden, Monuta, Ardanta of bij welke andere verzekeringsmaatschappij je ook verzekerd bent, je hebt altijd de vrijheid om zelf de uitvaartonderneming te kiezen die de uitvaart gaat verzorgen. Wil je gebruikmaken van de mogelijkheden op Buitenplaats Zevenhutten? Neem voor meer informatie contact met ons op. We lichten graag toe hoe het in zijn werk gaat en hoe we de financiële zaken met de verzekeraar afhandelen. Om de plek kleinschalig en persoonlijk te houden, kunnen er op dit moment alleen crematies plaatsvinden via uitvaartonderneming Schrijen. Zo kunnen we iedereen écht de tijd geven voor een goed afscheid.

 

Let wel op: wil je zelf bepalen wie de uitvaart verzorgt, bel dan bij overlijden de uitvaartonderneming van je keuze en NIET je verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat de verzekeraar toch beslist waar de uitvaart verzorgd wordt.