Herdenken en herinneren is troosten

 

“Gewoon omdat ik je mis wil ik je nogmaals herinneren”

Nu leeft het mogelijk veel meer dan ooit, om een samenkomst
te houden om te herinneren, maar het kan altijd. Ook al is het
jaren geleden, want iedereen die er niet meer is missen we zo
vaak. Niet alleen jij, maar je familie en vrienden ook.
Het verdriet en gemis te delen is fijn en goed. Herdenken en
herinneren geeft troost.

Je ziet iedereen die bij zijn of haar leven hoorde weer even, je kunt anekdotes ophalen en om hem of haar lachen. Zeker in de afgelopen corona-periode waarin nabestaanden werden geconfronteerd met allerlei restricties is het fijn om in een “ruimere” setting nog bij elkaar te komen.

 

Momenten creëer je samen

 

Een herinneringsdienst op een later moment geeft aan nabestaan- den alle tijd om deze van begin tot het einde naar eigen wens vorm te geven; meer rust en flexibiliteit zorgt voor andere, verrassende keuzes. De invulling is volledig vrij en persoonlijk.

Je kunt het traditioneel doen met muziek, foto’s en sprekers.
Of je maakt er een informeel samenzijn van waar alles spontaan mag ontstaan en waarin de focus vooral ligt op het samenzijn, het herinneren met een lekker hapje en drankje.

 

Familie-/herinneringsbomen

 

Met een familie-/herinneringsboom op Buitenplaats Zevenhutten creëer je een familieplek waar je elkaar vindt voor herinnering en tegelijkertijd kunt genieten van natuur en recreatie.
Bomen die door nabestaanden symbolisch ‘geadopteerd’ en ge- plant worden en waaronder as verstrooid kan worden. Zo ontstaat een eigen plekje waar je na het overlijden van dierbare familieleden verhalen kunt delen en nieuwe verhalen kunt maken.

 

Gedenk-/stapsteen

 

 

Een eigen plek voor afscheid en herinnering in de buurt en in de natuur. De stapsteen in de groene buitenruimte van Buitenplaats Zevenhutten is een bijzonder gedenkteken om herinneringen aan dierbaren te koesteren. Een tastbare plek om je geliefde te gedenken.