Persoonlijk verhaal Wanda Havens
Geplaatst: 23 augustus

< Terug naar overzicht

Onlangs hebben we een ontzettend mooi verhaal ontvangen van Familie Havens. Op deze manier willen wij de familie bedanken voor hun mooie bericht en anderen inspireren met hun verhaal.

 

Op 28 juni 2020 om 4.30 uur overleed mijn lieve vader op 67-jarige leeftijd. Nog diezelfde ochtend stapte een uitvaartleider van Schrijen Afscheid en Herinnering het huis van mijn ouders binnen. Op het meest moeilijke moment van mijn leven en dat van mijn broers, aanhang, onze kinderen en onze moeder voelde hij precies aan wat we nodig hadden. Terwijl hij ons liet zijn wie we zijn, stuurde hij ons feilloos in de goede richting en gaf tips waar nodig. Gedurende de dagen voor de uitvaartdienst bleef hij een steun en toeverlaat en hield scherp in het oog wat voor uitvaart mijn vader zelf graag wilde, en wij voor hem wilde regelen.

 

De uitvaartdienst werd op 3 juli gepland, twee dagen na de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor Schrijen was de uitvaartdienst van mijn vader de eerste na deze versoepelingen. Er werd door hen zorgvuldig bekeken hoeveel stoelen er in de ruimte geplaatst konden worden met de 1,5 meter afstand in acht nemende. Die afstand werd op een natuurlijke manier neergezet door tafels in de ruimte neer te zetten, waar de stoelen omheen stonden. Het enorme nadeel van de coronamaatregelen was dat we zorgvuldig moesten kijken wie we uit konden nodigen. Wat wij als een voordeel ervaarden was dat de opstelling in de ruimte de dienst een wat informelere uitstraling gaf. Iets wat perfect bij mijn vader paste. Voor de mensen die niet lijfelijk bij ons aanwezig konden zijn, was de dienst te volgen via een livestream. Iets wat voor ons nichtje in Amerika erg waardevol was. De dienst was duidelijk hoorbaar en de foto’s die getoond werden tijdens de liedjes goed zichtbaar.

 

De begeleiding die we ervaarden van alle medewerkers van Schrijen gedurende de dagen voor de uitvaart en op de dag zelf, was hartverwarmend. Denken in mogelijkheden, betrokkenheid en respect zijn hierbij kernwoorden. We hebben met hun hulp, ondanks de coronamaatregelen, een waardig eerbetoon aan onze vader neergezet, waar we met trots op terugkijken.

 

Dankjewel voor alles,
Wanda en familie Havens