Samen met inwoners van de regio hopen we Buitenplaats Zevenhutten te maken tot een unieke plek om elkaar te ontmoeten. Een plek voor verbinding, waar verhalen en herinneringen gedeeld worden.

De belangrijkste maatregelen op een rij

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe maatregelen omtrent corona.
Lees hier wat voor gevolgen het heeft voor uitvaarten.

Lees verder

Schrijen, afscheid en herinnering opent “afscheidssuites” in Cuijk

In het voormalige pand Annahof in Cuijk nabij de algemene begraafplaats Hanshof zijn twee “afscheidssuites”. In je vertrouwde omgeving afscheid nemen in de omgeving waar je hebt geleefd, is heel belangrijk. Dit kan in de afscheidssuites waar de nabestaanden de sleutel van krijgen, zodat ze 24 uur per dag bij hun dierbare kunnen zijn, wanneer het de nabestaanden uitkomt.

Lees verder

Opening Binnenplaats Hanshof

Het zusje van Buitenplaats Zevenhutten waarvan Piet en Bianca Schrijen de eigenaren zijn is geheel gerestyled. Binnenplaats Hanshof is de nieuwe naam van het voormalige uitvaartcentrum Annahof in Cuijk nabij de algemene begraafplaats Hanshof.

Schrijen wil mogelijkheden geven van eenvoud, intiem tot exclusief. Daarom deze uitbreiding van hun dienstverlening.

Lees verder

Onvergetelijke vriendschap

Jannie Rusman-Delies uit Ottersum deelde haar persoonlijke gedachten met Schrijen in een herinneringsboom. Over jong zijn, over avonturen en over onvergetelijke vriendschap.

Jannie Rusman uit Ottersum en haar dochter kregen afgelopen weekend alvast een voorproefje. Zij werden in het veldcafé op een uitgebreide lunch getrakteerd, als dank voor de brief die Jannie deelde in een van de Schrijen herinneringsbomen.

Lees verder

Hoe werkt Schrijen en Zevenhutten

Ook mensen die een Dela-, Yarden-, Monuta- of Ardanta naturapolis hebben kunnen gebruikmaken van Buitenplaats Zevenhutten. Dit wanneer Schrijen, afscheid en herinnering de gehele uitvaart verzorgd. Dit betekent niet automatisch dat u duurder uit bent. Neemt u bij een overlijden eerst contact op met ons en wij regelen de afwikkeling van uw verzekering. Of als u nu al meer informatie hierover wilt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Afscheid op afstand

Samen met mijn man was ik in ons appartement in Turkije. Onze terugvlucht was al 2x geannuleerd vanwege Corona. Mijn vader was in verzorgingshuis Castella in Cuijk waar hij woonde en verzorgd werd.  Op 16 april 2020 is héél onverwacht, van het ene op het andere moment, mijn vader overleden. De gedachte die steeds door mijn hoofd ging, was het voldongen feit dat we niet terug konden naar Nederland.
Tranen, tranen, tranen….

Persoonlijk verhaal Anita Jansen

Afscheid nemen is niet mijn ding; ik wil eigenlijk graag iedereen houden die ik lief heb, maar helaas. Tijdens deze ongrijpbare Coronaperiode is ook ons een familielid ontvallen. Geen Corona, maar wel afscheid nemen tijdens deze nare, drukke periode met beperkende maatregelen.

Lees verder

Stilstaan met z'n allen

Wanneer je een dierbare verliest, lijkt jouw wereld stil te staan
terwijl de wereld om je heen doorgaat. Nu staat bijna de
wereld stil, om alles wat niet meer mag en kan. Er is afstand
en we houden afstand. Niet dichtbij zijn in mooie, gezellige
momenten, maar ook niet in hele verdrietige momenten.

Onzichtbaar, maar ze stonden er wel tijdens de coronatijd

Dé Brabantse Bakker (voorheen Bakkerij de Bakkertjes) uit Sint Anthonis de medewerkers van Schrijen afscheid en herinnering. Wij werden verwend met ambachtelijk bereide aardbeien en vruchten gebakjes! Dé Brabantse Bakker deed dit spontane gebaar, omdat de medewerkers van Schrijen zo onzichtbaar, maar ook zo onmisbaar zijn geweest in deze coronatijd.

Corona en mijn werk als uitvaartleidster, wat doet het met mij...

Heel veel, vooral toen het net begon. De nieuwe regeltjes die continu veranderden, waar we ons telkens weer opnieuw in moesten verdiepen, om het goed te kunnen uitleggen aan de nabestaanden. Al is er nu letterlijk veel meer afstand. En dat is juist niet waarom dit werk zo bijzonder is. Je wilt er zijn, naast hen staan.

Zorg voor elkaar

We zijn het nog niet vergeten, horen we nog steeds van verzorgers en bewoners in de regio; de maanden waarin alle mensen in de zorg geraakt zijn door beperking, verdriet en onmacht. Er is veel aandacht geweest voor de verpleegkundigen in de ziekenhuizen. En er waren zoveel meer mensen die dag en nacht klaar hebben gestaan onder hele zware omstandigheden. De thuiszorg, verpleeghuizen, verzorgenden bij mensen met een beperking. Allemaal mensen die vanuit hun hart door zijn gegaan.

Gedicht voor nabestaanden

Gelatenheid, pijn, verdriet, gemis
is ons overkomen en is aan niemand van ons voorbij gegaan
Maar wat ons overkomt, er komt toch een nieuwe dag
Voor jou, voor mij voor iedereen
Blijf denken het komt weer goed
Misschien niet vandaag
Maar houd moed
Lees verder

De kleine dingen

Geluk zit in kleine dingen,
in herinneringen, in gedachten,
en laat de pijn soms verzachten

 

Genieten zit in kleine dingen

een knipoog of een lach,

op een mooie lentedag.

 

Voor geluk moet je soms huilen

en gaan door een dal van zorgen

om weer te komen tot morgen

Lees verder

 

Gedicht tot steun

Lieve mensen, in deze roerige tijden willen wij een gedicht delen van Toon Hermans om steun te geven aan mensen en ze een hart onder de riem te steken.

Er moeten mensen zijn
die zonnen aansteken,
voordat de wereld verregent.

Lees verder

Afscheid Herman Havens

Op 28 juni om 4.30 uur overleed mijn lieve vader op 67-jarige leeftijd. Nog diezelfde ochtend stapte een uitvaart- leider van Schrijen afscheid en herinnering het huis van mijn ouders binnen. Op het meest moeilijke moment van mijn leven en dat van mijn broers, aanhang, onze kinderen en onze moeder voelde hij precies aan wat we nodig hadden.

Lees verder

Herdenken en herinneren is troosten

Nu leeft het mogelijk veel meer dan ooit, om een samenkomst
te houden om te herinneren, maar het kan altijd. Ook al is het
jaren geleden, want iedereen die er niet meer is missen we zo
vaak. Het verdriet en gemis te delen is fijn en goed. Herdenken en
herinneren geeft troost.

Lees verder

Wandelen op de plek van het laatste afscheid

‘Buitenplaats Zevenhutten is een fijne plek om terug te komen’

“Een week na de uitvaart van Wim zijn we met de hondjes al bij Buitenplaats Zevenhutten gaan wandelen. Het is zo’n fijne plek om terug te komen. Wim had het hier prachtig gevonden. Hij was een echt buitenmens”, vertelt Anja Lucius, die vorig jaar – na een ziekbed van vijf jaar – afscheid moest nemen van haar man Wim (70).

 

Lees verder

In een achtbaan

Ellen Gerrits, de dochter van Gerrit Brienen die overleed op 28 april 2019 vertelt haar persoonlijk verhaal…
De familie ervaart wat hun is overkomen alsof zij in een achtbaan terecht zijn gekomen. De achtbaan slingert hun alle kanten op.

Lees verder

Eerlijk is het mooist

Schrijen afscheid en herinnering heeft een eigen drukkerij en met Hans een eigen vormgever in huis die snel kan schakelen waardoor families daar in ieder geval geen zorgen over hoeven te hebben. Bianca Schrijen: ‘Hans is fantastisch. Hij is er ook op zondag als dat nodig is. Hij is flexibel en kan ontzettend goed luisteren.

Lees verder

Onvergetelijk

De zussen Anny en Rietje Huberts verloren op 20 februari 2019 hun geliefde moeder Dina. Openhartig delen ze hun verhaal over haar laatste dagen, de band die zij hadden met hun ‘moeke’, het afscheid op Buitenplaats Zevenhutten en de manier waarop uitvaartleidster Gerry Schers bijdroeg aan een prachtige herinnering. Hoe een mooi afscheid een prachtige herinnering werd.

 

Lees verder

De laatste zorg delen

Een goede laatste verzorging draagt bij aan een waardig afscheid en kan belangrijk zijn voor het rouwproces  van nabestaanden.

Lees verder

Wat hier leeft

In het in het afwisselende gebied van Zevenhutten voelen uiteenlopende diersoorten zich uitstekend thuis. Het bos biedt beschutting, de akkers en weilanden leveren voedsel.

 

• Vossen, dassen en reeën

• Kleine marterachtigen

• Knaagdieren

• Kenmerkende vogels zoals de groene specht, de kwartel, de kerkuil, de nachtegaal, de braamsluiper, de grasmus en de geelgors

• De oorspronkelijke dierlijke bewoners van het boerenerf: een zwaluwenkolonie, vleermuizen, uilen en de huismus

 

Lees verder