Daar waar ruimte is voor ideeën. En ideeën ruimte bieden

Crematorium, veldcafé en ontmoetingsplek

Buitenplaats Zevenhutten is ontstaan vanuit de wens van uitvaartondernemers Piet en Bianca Schrijen om een kleinschalig crematorium te ontwikkelen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Vanuit de ligging in het omringende natuurgebied ontstond al snel een samenwerking met Brabants Landschap, om juist ook de natuurwaarde en recreatiefunctie van het gebied te versterken. Zo ontstond het idee voor Buitenplaats Zevenhutten: een unieke plek voor natuur, recreatie, afscheid en herinnering.

Een unieke buitenplaats

  • Kleinschalig crematorium De Hoenderberg
    waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en herinnering
  • Veldcafé De Eik, ontmoetingsplek De Stamboom en een binnentuin
    waar bezoekers, wandelaars, fietsers en alle andere passanten even heerlijk kunnen neerstrijken voor een kop koffie met gebak of een andere versnapering
  • Een informatiepunt van Brabants Landschap in het veldcafé
  • Een groen buitenterrein voor herinnering
  • 3.500 m² natuur- en recreatiegebied

Eén met het omringende gebied

In het gebouw zelf zijn binnen en buiten letterlijk en figuurlijk verbonden door de architectuur en het materiaalgebruik. Het buitenterrein van Buitenplaats Zevenhutten is één met het omringende natuur- en cultuurgebied. Monumentale bomen zoals eiken, lindes en notenbomen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd. De bloem- en faunarijke weidevelden zijn behouden en qua beplanting is gekozen voor soorten die van oudsher in het gebied thuishoren: hondsroos, sleedoorn en liguster.