Mei 2022 Plattelandsrondje met als thema: Weet je nog
15 mei 2022

< Terug naar overzicht

Weet je nog…

Dat waren nog eens tijden!

 

We nemen je mee naar je eigen jeugdjaren op zondag 15 mei. Heerlijk toch? Weg zwijmelen bij jeugdherinneringen en terug denken aan ‘die goede, oude tijd’. We doen het allemaal van tijd tot tijd.

 

Weet je nog? Op vrijdagmiddag de top 40 luisteren en bij de top tien gereed zitten met je vingers op de record-knop van de casetterecorder. En dan maar hopen dat ze er niet doorheen gingen praten..  En wanneer je dan het casettebandje eruit haalde, bleek dat je bandje vast was gelopen en je met een potlood of pen het bandje er weer in moest draaien. Met het hele gezin “dit is Avro’s wie-kent kwis” kijken met Fred Oster. Met als klapper op de vuurpijl de marmottenrace met de marmotten André van Duin, Albert Mol, Mieke Telkamp, Simon Tahamata en Sjakie Zwart. En omdat het zaterdagavond was je chips kreeg: Paprika of gewone in een geweldig tupperware bakje met priklimonade.

 

Compleet onbereikbaar zijn! Tegenwoordig moet je je om telefoonschermen heen manoeuvreren om iemand aan te kunnen kijken. En als je wilt weten waar iemand is, bekijk je gewoon zijn of haar Instagram. In de 80’s was dat wel anders. Het mobiele tijdperk moest nog aanbreken en wanneer je geen briefje achterliet, wist dus gewoon niemand waar je uithing – ook je ouders niet. Dat waren nog eens tijden! Je kwam ook niet thuis om een bepaalde tijd. Nee, de codewoorden waren: ‘Voor het donker thuis.’

Ken je ze nog? De oranje of witte telefoons met draaischijf, de walkman, de magnetron, flippo’s. Meer mijlpalen: Op verjaardagen kregen we blokjes kaas met een uitje en een augurkje erop, een advocaatje met slagroom en vruchtenbowl. De fonduepan deed zijn intrede in Nederland. Spiritus in een bakje en met lange vorken vlees laten garen in de hete olie. Salades, stokbrood en sausjes maakten het feest compleet.

 

Volop nostalgie, cultuur, historie, natuur en gastvrijheid!

 

Beleef ‘Weet je nog’ op zondag 15 mei van 11.00 uur-17.00 uur bij Buitenplaats Zevenhutten, Hoenderberg 9 in Cuijk. Op die dag wordt ook het plattelandsrondje van Cuijk gehouden.