Daar waar je afscheid neemt

Persoonlijke aandacht bij het afscheid

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De massaliteit en onpersoonlijkheid van de meeste crematoria doen daar vaak weinig recht aan. Aandacht, respect en persoonlijke ruimte zijn onmisbaar voor nabestaanden. Niet alleen op het moment zelf, maar ook in de maanden en jaren daarna. Iedereen wil dat op z’n eigen manier kunnen doen. Met respect voor de wensen en het leven van de overledene. Kleinschalig crematorium De Hoenderberg biedt rust in een ontspannen omgeving. Een omgeving waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en respect. En een plek waar mensen afscheid kunnen nemen in de omgeving waar ze altijd geleefd hebben.

Kleinschalig en sfeervol crematorium

Buitenplaats Zevenhutten en kleinschalig crematorium sluiten naadloos aan op de mensgerichte visie van uitvaartonderneming Schrijen, waarin respect voor de overledene en nabestaanden voorop staat. Dat betekent tijd nemen voor persoonlijke verhalen en wensen. Aandacht besteden aan elk detail. En vooral rust en vertrouwen bieden, zodat ieder op zijn eigen wijze afscheid kan nemen. In het gebouw zelf is geen statische ruimte als een aula. De lichte, sfeervolle ontmoetingsplek De Stamboom biedt nabestaanden alle ruimte om het afscheid of samenzijn naar persoonlijke wensen in te richten. Stemmig of juist niet. Formeel of liever kleurrijk. Bovendien kan in de warme familiekamers of het kleinere veldcafé naar wens een intiemere setting gecreëerd worden. En is het ook mogelijk om op het buitenterrein van Buitenplaats Zevenhutten een uitvaart of afscheidsdienst te organiseren.

Lees meer

Een goed afscheid...

"is ontzettend belangrijk voor het rouwproces en moet voelen als een warme deken. Daarom is het belangrijk dat we tijd voor mensen kunnen nemen en dat er ruimte is om invulling te geven aan persoonlijke wensen rondom het afscheid. Wat begon als een idee voor een kleinschalig crematorium waar we mensen de aandacht kunnen geven die ze verdienen, heeft zich ontwikkeld tot Buitenplaats Zevenhutten. Een plek om verhalen te delen. Verhalen in ere te houden en op te halen. Je verhaal kwijt te kunnen. En nieuwe verhalen te maken."

Piet en Bianca Schrijen

Buitenplaats Zevenhutten is een initiatief van Schrijen afscheid en herinnering, met vestigingen in Boxmeer,
Cuijk en Gennep. Het project is in samenwerking met onder andere Brabants Landschap ontwikkeld.

Schrijen afscheid en herinnering